Om TKD Kids Programmet

Her finner du informasjon om det revolusjonerende Kids-programmet laget av ITF.

Hva er det egentlig det hele dreier seg om?

Taekwon-Do Kids Development Program (TKD Program) er det offisielle barneprogrammet for det internasjonale Taekwon-Do Forbundet (ITF). 

Programmet er designet for barn i alderen 3 til 7 år. Man lærer grunnleggende Taekwon-Do-ferdigheter og koordineringsferdigheter, samt livsferdigheter, farebevissthet og karakterutdanning. Programmet er flott for førskolebarn ettersom som de lærer disiplin, hvordan man skal lytte og følge instruksjonene.
Programmet lærer grunnleggende kunnskap om Taekwon-Do og bruker en unik blanding av prinsipper for å gi elevene den beste muligheten til å utvikle seg på en måte som vil styrke dem for resten av livet. Programmets etos er å gi studenten et tankesett som vil hjelpe dem med å utvikle holdninger som fremmer et harmonisk samfunn.

TKD-programmet bruker et bredt spekter av aktiviteter, inkludert; spill, fysiske øvelser, oppgaver, rollespill, historiefortelling, diskusjoner, problemløsende øvelser, spørrekonkurranser og puslespill. Den bruker et strategisk belønningssystem som gir positiv oppmuntring til alle studenter, inkludert de som trenger litt ekstra tid for å lære, ved å belønne dem for deres utvikling og innsats.

De fleste spillene bruker et system som sikrer at spillene blir en positiv opplevelse for barnet som fokuserer på utviklingsaspekter av spillet i stedet for konkurranseaspektet. Det konkurransedyktige aspektet brukes først og fremst først når barnet har utviklet et bestemt spekter av ferdigheter og må teste dem på en mer utfordrende måte.
Jabri TKD KIDS
Serena TKD Kids
TKD-programmet gir studentene en 166-siders studiebok som er full av tegneserieillustrasjoner. Studieboken er også skrevet for å hjelpe foreldre eller omsorgspersoner til barna å være involvert i programmet. De oppfordres til å lese studieboken med sitt barn hjemme, da foreldrene spiller en stor rolle i elevens sosiale integrasjon. Foreldrenes engasjement vil styrke hva barna lærer i klassen.

tillegg til grunnleggende Taekwon-Do-ferdigheter, lærer programmet grunnleggende om moralsk kultur, kognitive ferdigheter, grunnleggende koordineringsevner, trening og helse samt viktige livsferdigheter som uavhengighet, organisasjon, samarbeid, lederskap, instruksjoner og ansvar. Det er også et tilleggsavsnitt om farebevissthet som lærer dem å være oppmerksomme på farer og hvordan de skal være trygge. Det lærer også bevissthet om farlig og sårbar oppførsel, inkludert hensynsløs atferd, utspekulerthet, bortføring av barn, å lage trøbbel, mobbing og aggressiv atferd. Pensumet lærer ikke bare dem å være oppmerksomme på at andre oppfører seg farlig, men også oppfordrer dem til å unngå å oppføre seg på en måte som er farlig for andre.

Programmet bruker et bestemt belønningssystem som fokuserer på å belønne prosessen med Taekwon-Do-utvikling. Denne prosessen inkluderer utvikling av læringsferdigheter, karakterutvikling, sinnsferdigheter, osv. Vekten blir flyttet vekk fra det enkeltes oppnåelse av et mål og i stedet plasseres mer på reisen eller jakten på målet. Mange utdanningsprogrammer mislykkes i å belønne de viktigste kravene til utviklingsprosessen, og i stedet fokuserer de bare på å belønne den faktiske oppnåelsen av kortsiktige, mellomlange og langsiktige mål. Dette skaper en følelse av svikt til de barna som sliter med å oppnå de nødvendige målene som er fastsatt av slike programmer.

 

Kontakt oss

TKD Kids - Norway
Turistvegen 66, 9020 Tromsdalen

  • dummy+47 959 39 906

  • dummy post@tkd-kids.no

Tilknytninger

Search